به گزارش راهبرد معاصر علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران که برای شرکت در "پنجمین نشست گفتگوی امنیت منطقهای" به مسکو سفر کرده است، در مصاحبه با اسپوتنیک در مورد افزایش خطر داعش در منطقه و برنامه ایران برای مقابله با آن گفت: «همانطور که دبیر شورای امنیت ملی روسیه نیز اعلام کردند، براساس آمار و ارقام حوادث و اتفاقاتی که در افغانستان و کشورهای همسایه روی داده، روند افزایشی تروریسم و اقدامات تروریستی در منطقه و همچنین افزایش کشت مواد مخدر در افغانستان مشاهده میشود.»
وی ادامه داد: «آمریکاییها با اشغال افغانستان به مدت 20 سال، به زعم خود ماموریت داشتند که این قبیل مشکلات را حل کنند، ولی با خروج غیرمسئولانه خود از افغانستان به ادامه این مشکلات دامن زدند. البته برخی بر این باورند که بسیاری از این اقدامات تروریستی نشات گرفته از برنامه هدفمند همان کسانی است که به مدت 20 سال دست به اشغال افغانستان زده بودند.»
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مشاور زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در مورد دست داشتن این کشور در حملات پهپادی به اصفهان و واکنش ایران، اظهار کرد: زلنسکی و تیمش گاهی علاقه دارند که در صدر اخبار رسانهها قرار داشته باشند. در هر صورت اگر موردی بوده باشد، پیش از هر گونه اقدامی باید از طرف اوکراینی مورد شفاف سازی قرار گرفته و تکذیب شود. در حالی که بعدتر به صورت غیرمستقیم این موضوع را تکذیب کردند. به هر حال این نشان دهنده آن است که صحبتهای مشاور رئیس جمهور اوکراین کاملا نسنجیده بوده است.»
شمخانی همچنین در پنجمین نشست گفتگوی امنیت منطقهای با بیان اینکه در طول چهار دهه گذشته و در بدترین شرایط کشور افغانستان، جمهوری اسلامی ایران همواره کنار مردم این کشور بوده است، گفت: هماکنون نیز بر اساس رهنمود مقام معظم رهبری و بهرغم مشکلاتی که تحریمهای ظالمانه، یکجانبه و غیرقانونی ایالات متحده آمریکا برای مردم ایران ایجاد کرده است؛ دولت و مردم ایران ضمن استمرار کمکرسانی به مردم افغانستان و پذیرای بخش زیادی از میهمانان از این کشور هستند.
او با اشاره به تأثیرگذاری مستقیم شرایط امنیتی در افغانستان بر همسایگان این کشور گفت: ایجاد امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در افغانستان اولویت اصلی ماست.
دبیر شورایعالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اینکه تلاش جمعی همسایگان بهتنهایی نمیتواند زمینهساز ایجاد صلح و ثبات پایدار در افغانستان باشد، راه برونرفت از چرخه معیوب ناامنی ـ بیثباتی را اراده و اقدامات ملموس هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان و سایر بازیگران داخلی آن دانست./تسنیم